Familjeliv RESURS

På denna sida kommer vi publicera tips på böcker, undervisning, hemsidor och filmer som kan hjälpa dig i ditt äktenskap och familjeliv. Om du har något tips kontakta gärna Theresa Boman, bomantheresa@gmail.com.

Vill du ha hjälp i samtal eller bön för någon speciell situation i ditt äktenskap tveka inte att höra av dig till oss. Låt inte problemen få växa sig stora. Vi finns för varandra!!

/Mikael & Theresa Boman

Läsvärda böcker:

Kärlekens fem språk, Gary Chapman

En bok som alla bör läsa. Ger fantastiska verktyg och förståelse hur man kan ge och ta emot kärlek såväl i äktenskapet som i andra relationer. MYCKET BRA!

Håll kärleken levande, Alf B Svensson

En kort, enkel och praktisk bok för alla. Finns även studiefrågor om man vill använda den i en cellgrupp eller liknande. Kontakta Theresa Boman för att få frågorna.

”Våga vara förälder” och ”Hjälp jag har fått en tonåring”, Alf B Svensson

Två korta, enkela och praktiska böcker för alla föräldrar. Finns även studiefrågor till Våga vara förälder om man vill använda den i en cellgrupp eller liknande. Kontakta Theresa Boman för att få frågorna.

Våga visa vägen, Alf B Svensson och Cilla Stjernberg

Tar upp frågan hur vi får med våra barn på vägen tillsammans med Jesus.

Kärlekens lösningar, Gary Chapman

Handlar om svåra äktenskapliga problem. 

Hemsidor:

www.focusonthefamily.com OBS! Engelska

Här finns mycket bra material och podcast att ta del av.

www.5lovelanguages.com OBS! Engelska

Här kan man bl.a göra ett enkelt test för att få reda på vad som är mitt primära kärleksspråk. Finns även en speciellt test för barn. Man kan även läsa om de olika kärleksspråken och det finns även annat material. 

www.aktenskapsdialog.se

Äktenskapsdialog är en möjlighet för par att åka iväg till en kursgård och fokusera på sin relation. Det är endast en liten avgift och i slutet i helgen får man betala efter sin möjlighet. Kolla i hemsidan.

www.levfam.org

Levande familjer arbetar med att stödja och hjälpa äktenskap. De anordnar bl.a Romantiska Weekend och erbjuder även parsamtal på sina mottagningar som finns på många platser i lander bl.a i Örebro.
 

Filmer:

Fireproof – Bygger på boken ”Våga älska”. En film om att alla äktenskap kan bli bättre.

Besök gärna Fireproof hemsida också, www.fireproofmymarriage.com, för mer info och resurser.

Couragous – Handlar om vikten för fäder att ta sitt ansvar

Podcaster: (samtliga är på engelska)

Building Relationships with Gary Chapman

A love language minute – Gary Chapman ( 1 min långa podcaster)

Focus on Marriage

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Välkommen till Salemförsamlingens hemsida!

Hoppas du hittar det du söker. Om du har frågor som du inte kan få svar på här, så tveka aldrig att höra av dig till oss.

Vi finns här för dig!