Guds faderskärlek

I oktober under missionskonferensen besökte Patrik Olofsson Salemförsamlingen. Han är till vardags pastor i Vetlanda Bibelcenter. När Patrik var sju år gammal kom hans mamma hem och berättade för honom och hans syskon att deras far gått bort. Han hade haft en växande hjärntumör som inte gick att stoppa. Hans syskon sprang in på sina rum och grät. Pappan hade satsat extra mycket tid på sin son mot slutet. De hade en nära relation. Men han visste att han inte hade långt tid kvar att leva.

- Det var som om någon slet bort en matta för mig, säger Patrik. Jag glömmer det aldrig. Hela mitt liv raserades.  Helt plötsligt var han borta.

Patrik sprang ut i skogen och skrek till Gud.  ”Gud, jag hatar dig. Du har dödat min pappa. Du finns inte”. En bitterhet grep hans hjärta. Innan hade han inte tänkt på Gud så mycket. Hans mamma sjöng i en kör i kyrkan. Denna bitterhet växte sedan Patrik upp med. När han var tolv år gammal kom hans bästa kompis Krister och sa att han blivit kristen. Familjen hade precis flyttat från Ekenässjön till Myresjö. Mamman hade gift om sig.

- När han sa detta, var det något som reste sig på insidan, säger Patrik. Jag höll på att klappa till honom. All bitterhet kom ut.

När han började i den nya klassen blev han retad för att han inte hade någon pappa. Han gick i femman och han började slåss tillbaka. Men under veckorna som följde såg Patrik att något hänt med Krister. Patrik stod emot allt vad han kunde, men vid ett tillfälle frågade Krister om han ville följa med till kyrkan. Han följde med på en ungdomssamling där de visade Jesusfilmen. Kvällen slutade med att Patrik bad en frälsningsbön.

- Jag tänkte, jag ska ge Gud en chans. När jag kom hem läste jag i Bibeln för första gången i mitt liv. Jag fattade absolut ingenting.

Han fortsatte läsa Bibeln, oftast på kvällarna efter fotbollsträningen. Här började han sin vandring efter att lära känna Gud ännu mer. Efter ett tag hamnade han på ett läger. Predikanten på lägret började be för människor på ett sätt som Patrik inte var van vid. Han profeterade över folk, några ramlade under Guds kraft. Han talade saker till Patriks kompisar så att han blev helt förskräckt. Mitt i allt detta vänder han sig till Patrik och frågar om han får be för honom. Patrik känner hur hjärtat började slå. ”Pojk, Gud talar till dig, han säger, jag ska alltid vara din far. Jag ersätter allt som du har missat i livet när det gäller faderskapet. ”

- Det var som om någon tog tag i ryggraden och slet ut den, säger Patrik.  Jag rasade ihop som en potatissäck. Jag grät och kände Guds eld i mina händer. Jag fick en eld i mitt hjärta att berätta om Jesus för så många människor som möjligt. När jag blundade såg jag folkskaror, människor som jag nu sett när jag varit och predikat i Nordafrika. Här fick jag min kallelse, jag mötte Gud.  Men framförallt mötte jag Guds faderskärlek. Och det förvandlade mitt liv.

- Livet för mig sen den dagen är Kristus. Jag har inte alltid gått starkt med Gud. Ibland har det varit jobbiga tider, man kan frestas att lägga av. Men denna händelse gör att jag aldrig kommer att lägga av. Man kan alltid vända tillbaka till Gud. Man kan alltid få tillbaka sin första kärlek till honom. Det är inte svårare än att ta upp något man har tappat, avslutar Patrik.

 

 

Välkommen till Salemförsamlingens hemsida!

Hoppas du hittar det du söker. Om du har frågor som du inte kan få svar på här, så tveka aldrig att höra av dig till oss.

Vi finns här för dig!