Skip to content
Home » Gemensam bön och fasta för EFKs framtid

Gemensam bön och fasta för EFKs framtid

  • by

Under perioden 15 september och 30 oktober har EFK en speciell bön och fasteperiod. Du kan läsa mer om detta om du klickar här. Den nytillträdde missionsdirektorn Daniel Norburg leder tillsammans med en framtidsgrupp som ett arbete som man kallar “omtaget”. Nedan finns ett urdrag av det du kan läsa på EFK´s hemsida om denna satsning. Låt oss som församling stå med i detta viktiga arbete!

framtiden470x174

Om Omtaget – anledningen till varför vi gemensamt ber och fastar

Vi lever i en tid då vi som församlingar och kristna utmanas på många sätt. En del utmaningar möter vi som rörelse, andra som församling eller som enskilda människor.

I samband med att Daniel Norburg valdes till ny missionsdirektor på kongressen den 2 maj så presenterades en framtidsgrupp som av styrelsen hade fått ett uppdrag att leda ett förändringsarbete kallat Omtaget. Under några månader arbetar denna grupp nu med att genomlysa hela EFKs organisation och arbetssätt. Uppdraget innebär att i början på nästa år kunna presentera förslag för styrelsen på hur vårt gemensamma arbete kan bli ännu bättre. Genom en starkare delaktighet, där alla våra 300 församlingar står tillsammans, vill vi nå längre och se hur vår kallelse och vision som församlings- och missionsrörelse mer och mer blir förverkligad.

Under denna process handlar det framför allt om att lyssna in våra församlingar, för att ännu mer kunna förstå hur vi kan samverka, så att de lokala församlingarna kan lyckas med internationell mission, evangelisation, församlingsplantering, utbildning och socialt arbete mm. Under perioden 20 augusti till 5 november möter Daniel Norburg tillsammans med framtidsgrupp och andra i EFKs organisation våra församlingar på 14 regionala mötesplatser. Till detta kommer också möten med de olika verksamhetsområdena och deras ledare och anställda både i Sverige och i våra fyra regioner ute i världen.

Några av de frågeställningar som det kommer att samtalas om är:

  • Vad ser ni i era sammanhang att Herren gör?
  • Vad säger Gud och vart leder Gud?
  • Hur kan EFKs gemensamma arbete hjälpa er att lyckas i den kallelse och det uppdrag som Herren har gett er som lokal församling?
  • Hur ser ni på våra gemensamma verksamheter såsom internationell mission, utbildning, församlingsplantering, församlingsutveckling, konferenser mm?

Det som kommer fram bearbetas och ligger till grund för de förändringar som sedan föreslås. Vår förhoppning och bön är att vi med Guds visdom och Andens ledning ska se en vitalisering och förnyelse av vår rörelse. Målet är se en starkare rörelse av missionella församlingar som gör lärjungar och ser Guds rike växa än mer påtagligt både i Sverige och internationellt. /Daniel Norburg

Bön och fasta 15 sept – 30 okt

I EFK vill vi att den gemensamma bönen ska vara bärande i allt vi gör. Vi vet att bön och arbete är intimt förknippade med varandra. I processen med Omtaget varken kan, eller vågar vi, gå åt något håll, utan att vi vet att det är Guds väg. Därför vill vi vädja till er, både som enskilda medlemmar, men också som församlingar att bära samtal och beslut i bön och fasta.

Under perioden 15 september – 30 oktober ber och fastar vi 40 dagar gemensamt i Evangeliska frikyrkan för processen med omtaget och för vårt gemensamma arbete.

Planera redan nu in en eller flera dagar då du är med och ber och fasta för de viktiga framtidsfrågorna. Mer information om bönen och fastan i samband med omtaget hittar du här. Där hittar du även anmälningslista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *