Okategoriserade

Berättelse från Burkina Faso

På annandagpåsk kl 17.00 berättar Claes & Gunilla Johansson samt Johanna Häll från sin resa till Burkina Faso och visar bilder.

Bertil Johansson kommer medverka. Det blir fika och insamling till Västafrikahjälpen.

Välkommen!

Key Servants besöker Agape Norrköping

Key Servants besöker Agape Norrköping

key-servants-norrkoping

Lovsångskväll

Lördag den 10 oktober kl 18.00 är det Lovsångskväll i Salem. Vi träffas för att lovsjunga tillsammans. Det kommer även finnas mycket tid för förbön. Dessutom fika och gemenskap. Kvällen ordnas tillsammans med våra vänner i Ekklesia församlingen.

Alla är varmt välkomna!!!

Vilken fest med DOP!

Söndagen blev en riktig fest. Fullt med folk i kyrkan, dopförättning, en fantastisk pingstpredikan av Andréas Andersson och allt avslutades med en god lunch tillsammans.

Dopbild2015april_1

Tid att tillbe Gud – Pingstkyrkan i Kumla

tid-att-tillbe-gud

Denna helg hänvisar vi till bönekonferensen ”Tid att tillbe Gud” i Pingstkyrkan i Kumla.

För mer info om tider mm klicka här.

På söndag är det därför ingen gudstjänst eller Söndax i Salem utan vi hänvisar till Pingstkyrkan i Kumla, där gudstjänsten är kl 10.00.

Vi hälsar vår nye pastor välkommen till oss!

Andréas Andersson anställdes som pastor i Salem den 4 december 2014. Han brinner för att via undervisning och mentorskap frigöra människor i deras unika, gudagivna syfte och livsuppgift.
Andréas har en bakgrund som företagare, författare och direktor för den kristna idrottsorganisationen Sport for Life. Under fem år var han ordförande i Mellringekyrkan i Örebro. Tillsammans med sin fru Lena har han grundat insamlingsstiftelsen Guldnyckeln och tagit initiativ till ISA60 International (www.isa60.org), ett missionsarbete där församlingar i Afrika utrustas för uppgiften att hjälpa män och kvinnor att leva ett Kristuscentrerat, trovärdigt och fruktbärande vardagsliv. Andréas är också ordförande i Evangelistfonden (www.evangelistfonden.se).
Lena och Andréas bor i ett gammalt kapell i det lilla samhället Arvaby, ca 20 min från Mullhyttan.
Andreas och Mikael kommer nu att arbeta sida vid sida i pastorsuppgiften i församlingen.
andreasanderssonW620

Välkommen till terminens sista ”En kväll av helande”

En kväll av helande på lördag kl 18.00
På lördag har vi terminens sista ”En kväll av helande”. Denna gång får vi besök av John Derneborg som är pastor i Vänersborg och verksam inom New Vine som är ett ekumeniskt nätverk. John har under de senaste åren rest runt i Sverige och fått se Gud göra fantastiska mirakler på plats efter plats. Hoppas du har möjlighet att komma, då jag tror att det kommer bli jättebra!

De två tidigare kvällarna har varit välbesökta och det har varit en mycket god stämning. Flera har tagit emot helande och blivit uppmuntrade i mötet med Gud.

Varmt välkommen på lördag kl 18.00!

JD

IGNITE 2014 med Matt & Julie Beemer

IGNITE 2014
I år kommer IGNITE vara under en kväll; lördagen den 15 nov kl 18.00. Då får vi besök av Matt & Julie Beemer som är missionärer och som under de senaste 20 åren arbetat både i Europa, Nord Amerika och Nord- och Väst Afrika. Matt kommer att möta oss ”lite äldre” och Julie kommer att ha en missionsfest med alla barnen i källaren. Vi ser fram emot en kväll full av inspiration, gemenskap och Gudsnärvaro. Varmt välkommen!

MissionsAktuellt nº14 - år 2014.indd

En kväll av helande kl 18.00 i morgon lördag

peter_1

En kväll av helande

I morgon lördag är du välkommen till ”En kväll av helande”. Vi får besök av Peter Nilsson som är ungdoms- & familjepastor i Baptistkyrkan i Karlskoga. Vi börjar kl 18.00, varmt välkommen!

Nedan kommer en liten personlig hälsning från Peter
——————
Hej!

Mitt namn är Peter Nilsson. Jag är en ganska barnslig 38 årig ungdomspastor som älskar Gud, min familj och chips väldigt mycket!

Min fru heter Joanna och vi har nu varit gifta i över 19 år. Barnen heter Nellie, Gabriel & Alicia; 18,15 &13 år. Sen har vi ju hunden Fanta oxå. En kinesisk nakenhund med päls…

Större delen av mitt vuxna liv har jag jobbat som hantverkare. Närmare bestämt 23 år, så jag har inte någon större erfarenhet av skolvärlden som ni kanske förstår.

Jag är uppväxt i ett kristet hem med föräldrar som alltid funnits där för mig och jag hade bra koll på mitt liv, både i min Gudsrelation och i familjelivet, trodde jag…!

Runt 2001-2002 började många saker hända i våra liv som var utom min kontroll och jag upplevde att allt jag var och hade, tappade den skärpa som fanns innan. Detta ledde till att jag gick djupare och djupare in i en depression. Den höll i sig i närmare 7 år. Ganska exakt till den 18 november 2008.

Detta är en dag jag aldrig kommer glömma! Från den dagen blev Guds kärlek, kraft och frihet så påtaglig att det förändrade allt, och det har aldrig blivit detsamma igen. Det jag trodde skulle hålla i sig i högst två veckor har nu fortsatt att expandera och utvecklas i snart 6 år. Det jag vill dela med er är konsekvensen av det tillfället och fortsättningen efter det både i ord men också i handling.

Guds kraft är oerhört verksam idag och jag tror att ni kommer känna er rejält uppmuntrade efter den här kvällen.

Jag ser verkligen fram emot att få dela detta med er och faktiskt få möjlighet att få ge vidare av det jag har fått, som en andlig gåva till er. Hoppas ni är förväntansfulla på att Gud kommer göra stora ting i Mullhyttan. Det är vi!

Vi ses på lördag! :)

/Peter Nilsson

 

Välkommen till Salemförsamlingens hemsida!

Hoppas du hittar det du söker. Om du har frågor som du inte kan få svar på här, så tveka aldrig att höra av dig till oss.

Vi finns här för dig!