Vi hälsar vår nye pastor välkommen till oss!

Andréas Andersson anställdes som pastor i Salem den 4 december 2014. Han brinner för att via undervisning och mentorskap frigöra människor i deras unika, gudagivna syfte och livsuppgift.
Andréas har en bakgrund som företagare, författare och direktor för den kristna idrottsorganisationen Sport for Life. Under fem år var han ordförande i Mellringekyrkan i Örebro. Tillsammans med sin fru Lena har han grundat insamlingsstiftelsen Guldnyckeln och tagit initiativ till ISA60 International (www.isa60.org), ett missionsarbete där församlingar i Afrika utrustas för uppgiften att hjälpa män och kvinnor att leva ett Kristuscentrerat, trovärdigt och fruktbärande vardagsliv. Andréas är också ordförande i Evangelistfonden (www.evangelistfonden.se).
Lena och Andréas bor i ett gammalt kapell i det lilla samhället Arvaby, ca 20 min från Mullhyttan.
Andreas och Mikael kommer nu att arbeta sida vid sida i pastorsuppgiften i församlingen.
andreasanderssonW620

Välkommen till terminens sista ”En kväll av helande”

En kväll av helande på lördag kl 18.00
På lördag har vi terminens sista ”En kväll av helande”. Denna gång får vi besök av John Derneborg som är pastor i Vänersborg och verksam inom New Vine som är ett ekumeniskt nätverk. John har under de senaste åren rest runt i Sverige och fått se Gud göra fantastiska mirakler på plats efter plats. Hoppas du har möjlighet att komma, då jag tror att det kommer bli jättebra!

De två tidigare kvällarna har varit välbesökta och det har varit en mycket god stämning. Flera har tagit emot helande och blivit uppmuntrade i mötet med Gud.

Varmt välkommen på lördag kl 18.00!

JD

IGNITE 2014 med Matt & Julie Beemer

IGNITE 2014
I år kommer IGNITE vara under en kväll; lördagen den 15 nov kl 18.00. Då får vi besök av Matt & Julie Beemer som är missionärer och som under de senaste 20 åren arbetat både i Europa, Nord Amerika och Nord- och Väst Afrika. Matt kommer att möta oss ”lite äldre” och Julie kommer att ha en missionsfest med alla barnen i källaren. Vi ser fram emot en kväll full av inspiration, gemenskap och Gudsnärvaro. Varmt välkommen!

MissionsAktuellt nº14 - år 2014.indd

En kväll av helande kl 18.00 i morgon lördag

peter_1

En kväll av helande

I morgon lördag är du välkommen till ”En kväll av helande”. Vi får besök av Peter Nilsson som är ungdoms- & familjepastor i Baptistkyrkan i Karlskoga. Vi börjar kl 18.00, varmt välkommen!

Nedan kommer en liten personlig hälsning från Peter
——————
Hej!

Mitt namn är Peter Nilsson. Jag är en ganska barnslig 38 årig ungdomspastor som älskar Gud, min familj och chips väldigt mycket!

Min fru heter Joanna och vi har nu varit gifta i över 19 år. Barnen heter Nellie, Gabriel & Alicia; 18,15 &13 år. Sen har vi ju hunden Fanta oxå. En kinesisk nakenhund med päls…

Större delen av mitt vuxna liv har jag jobbat som hantverkare. Närmare bestämt 23 år, så jag har inte någon större erfarenhet av skolvärlden som ni kanske förstår.

Jag är uppväxt i ett kristet hem med föräldrar som alltid funnits där för mig och jag hade bra koll på mitt liv, både i min Gudsrelation och i familjelivet, trodde jag…!

Runt 2001-2002 började många saker hända i våra liv som var utom min kontroll och jag upplevde att allt jag var och hade, tappade den skärpa som fanns innan. Detta ledde till att jag gick djupare och djupare in i en depression. Den höll i sig i närmare 7 år. Ganska exakt till den 18 november 2008.

Detta är en dag jag aldrig kommer glömma! Från den dagen blev Guds kärlek, kraft och frihet så påtaglig att det förändrade allt, och det har aldrig blivit detsamma igen. Det jag trodde skulle hålla i sig i högst två veckor har nu fortsatt att expandera och utvecklas i snart 6 år. Det jag vill dela med er är konsekvensen av det tillfället och fortsättningen efter det både i ord men också i handling.

Guds kraft är oerhört verksam idag och jag tror att ni kommer känna er rejält uppmuntrade efter den här kvällen.

Jag ser verkligen fram emot att få dela detta med er och faktiskt få möjlighet att få ge vidare av det jag har fått, som en andlig gåva till er. Hoppas ni är förväntansfulla på att Gud kommer göra stora ting i Mullhyttan. Det är vi!

Vi ses på lördag! 🙂

/Peter Nilsson

 

Gemensam bön 10-17 januari i garaget vid Kyrkans hus

bon gor skillnad

Välkommen till en veckas gemensam bön i garaget vid Kyrkans hus i Fjugesta. I garaget finns möjlighet att tända ljus, skriva, måla läsa sjunga och spela. – Och fira gudstjänst

Böneveckan inleds med gudstjänst 10 jan kl 18.00 men det är möjligt att gå in och be på andra tider som passar dig. Du är välkommen att ansvara för en bönetimme. Anmäl dig på: www.boka.se/bönilekeberg eller kontakta Mikael Boman tel. 070-6239953, Annastina Jönsson tel. 0737252920 eller Thomas Sandin tel. 0709781496

Program:

10/1 kl 18.00 Inledande Nattvardsgudstjänst

13/1 kl 19.00 Gemensam bön

14/1 kl 19.00 Gemensam bön

15/1 kl 19.00 Gemensam bön

16/1 kl 19.00 Gemensam bön

17/1 kl 18.00 Avslutande Nattvardsgudstjänst

Arrangörer: Knista Församling, Lekebergskyrkan, Salem Mullhyttan, Ebeneser Binninge, Elim Hackvad, Edsbergs Församling.

Torpkonferensen 2013

publik_torp_2013_w720

Hoppas du har haft möjligheten att vara med på Torpkonferens. Barn- och ungdomssamlingarna har varit fyllda av glädje och Jesus. Ladan har under flera kvällar varit proppfull. Undervisningen och lovsången har varit mycket bra. Många har fått göra avgörande beslut i sin vandring med Jesus.